“Mak” Laksa Sarawak…

Mungkin suatu ketika dolok, laksa bukanlah susah ne nak dicarik di kala waktu malam. especially Laksa Sarawak yg rasanya menepati citarasa lidah kita urg Sarawak. berlemak, berempah, pedas dan yg paling penting ‘mixture’ ya cun.

Di Kuching, Mom’s Laksa Jalan Semarak- Petra Jaya mungkin jawapan kepada pencarian Laksa Sarawak untuk menu malam kitak urg.

Jpeg
Jpeg

Dibukak bermula dari jam 5:00ptg, Mom’s Laksa Semarak offer lebih dari semangkok Laksa. Daknya ada stall-stall lain macam Mee Kolok, Nasik Ayam Penyet, dan menu-menu lain yg boleh jadi “option lain” kitak org makan di sitok.

Mun nak cerita rasanya, dpt digambarkan dengan pengalaman lebih 15tahun pemilik resepi Mom’s Laksa. Business tok mulanya dari stall kecik di area Court House Lamak @ area Ceko mensia marek, diturunkan temurun sehingga jadi antara ‘francais’ laksa halal Kuching.

Mom’s Laksa ada cawangan lain juak seperti di Jalan Haji Taha dengan JV dengan Rojak Kuchey di Petanak. tapi kebanyakkan tempat tok memang jadi ‘hot spot’ minum pagi urg-urg Kuching.

Jpeg

Author: samadirik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *